2001.10.29. Hargita Népe

Szombaton 18 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában zsúfolásig telt terem előtt ünnepelt a Barozda, s ünnepelték az együttest, megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

     Akár nosztalgiakoncertnek is beillett a Barozda műsora, mely Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke köszöntőbeszéde után vette igazából kezdetét. Újból rázendítettek az alapító zenészek; Simó József, Pávai István, Bokor Imre és az időközben hozzájuk szegődött társak; Kostyák Alpár, Toró Lajos, Kajcsa József, Harai László, Győrfi Erzsébet (szintén alapító tag) szépen, tisztán csengő hangja újból elbűvölte a hallgatóságot.

     Márdirosz Ágnes színművésznő nem csupán konferált, de az ünnepeltekkel készített beszélgetéseivel is nagyszerűen színezte a hangulatot. Énekelt Panek Kati, táncolt Ádám Gyula, a jászberényi Papp Imre és párja, a Mérai-páros. Az együttest elkísérő svédországi barátaik szintén zenéltek és táncoltak. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes felcsíki táncokat mutatott be. Itt volt Elekes Emőke, húzta a magyarországi Jánosi-trió és Papp István „Gázsa”.

     Közben emlékplaketteket, emlékérmét vehetett át az együttes szintén konferáló szerepet is betöltő szervező-vezetője, Simó József.